Budapesten mutatják be a külföldön nagy sikernek örvendő Futaki Attila illusztrálta képregény magyar változatát
2022. június 3.
Budapesten mutatják be a külföldön nagy sikernek örvendő Futaki Attila illusztrálta képregény magyar változatát

A Franciaországban nagy sikernek örvendő, 15 000 példányban eladott képregényt, most magyar változatban, kötetbe foglalva olvashatják a hazai képregénykedvelők.

Nagy Koppány Zsolt kezdeményezésére született a tetoválóművészről szóló történet, amit Futaki Attila képregényillusztrátor kérésére Alexis „Matz” Nolent vetett papírra. 46 héten át az Előretolt Helyőrség egy-egy lapján debütált a közös munka, majd Franciaországban kötetbe foglalva adták ki Zoli, a magyar származású tetoválóművész párizsi kalandjait.

„Zoli Párizsban bujkál, ahol tetoválóművészettel keresi kenyerét. Egy nap találkozik Lászlóval, a taxisofőrrel, aki szintén magyar származású. László elárulja Zolinak, hogy a taxisok mindent tudnak az emberek viselt dolgairól, és hogy hamarosan megdöntik a fennálló rendet. Megkéri Zolit, hogy segítse az összeesküvőket, a taxisok céhét forradalmi tevékenységükben. A tetováló viszont csupán arra vágyik, hogy tovább rejtőzködhessen, de azt nem sejti, hogy a céhnek meggyőző módszerei vannak…”

A Kivarrt című képregény idén a Petőfi Kulturális Ügynökség kiadásában az első verzió némi javításával magyar nyelven is megjelent. Június 5-én pénteken a Dürer Kertben megrendezett 17.  Budapesti Képregényfesztiválon mutatják be, ahol 13:30-tól Futaki Attilával Szép Eszter, a Magyar Képregény Szövetség ügyvivője beszélget. A könyvbemutatót és pódiumbeszélgetést követően 15:00- től 16:00 óráig dedikál majd az alkotó.

Június 10. és 12. között pedig a 93.Ünnepi Könyvhéten és a Budapest Comi Con-on Futaki és „Matz”  - akinek a Killer című képregényéből a közeljövőben Michael Fassbender főszereplésével készül mozifilm – együtt mesélnek a közös alkotásukról.

A képregény a 17. Budapesti Képregényfesztiválon és a 93. Ünnepi Könyvhéten is megvásárolható lesz.

 

„Azért rajongok ezért, mert nem kell magam túl komolyan venni, a lelkem mélyén gyermek maradhattam.” – Futaki Attila

-