Általános információk a pályázati rendszerről

A Petőfi Kulturális Ügynökség Nonprofit Zártkörűen Működő Részvénytársaság (a továbbiakban: Petőfi Kulturális Ügynökség) 2020-tól lebonyolító és kezelő szervként is segítette és jelenleg is segíti az Emberi Erőforrások Minisztériuma (jogutódja a Kulturális és Innovációs Minisztérium) munkáját, tekintettel az 1805/2020. (XI.17.) és a 1108/2021. (III. 10.) kormányhatározatokban foglaltakra.

2022-től a kultúrstratégiai feladatellátásáról szóló 1073/2022. (II. 16.) Korm. határozat értelmében biztosított forrásból Magyar Kultúráért Alapítvány által ellátandó közfeladat megvalósításába a Petőfi Kulturális Ügynökséget vonta be.

A Petőfi Kulturális Ügynökség a 21. századi igényeknek és kihívásoknak megfelelően kialakított, hiánypótló elemeket is tartalmazó pályázati felhívásokat hirdet meg, szóljon az a nyomtatott és online formában megjelenő folyóiratok kiadóinak, a magyar irodalom képviselőinek vagy a könnyűzenei, világzenei és jazziparág előadóművészeinek és a produkcióikat segítő menedzsmenteknek, producereknek, háttéripari szakembereknek.