Különleges programok az 1K Fesztiválon!
2022. június 2.
Különleges programok az 1K Fesztiválon!

A június 3-5 között megtartott 1Kárpát-medence Zenei fesztivált a Nemzeti Összetartozás Napja alkalmából rendezik meg az A38 hajón. A már jól megszokott Zene x Társművészetei programsorozatunk szerkesztői különleges estekkel készülnek a rendezvényre. Több határon túli zeneszerző és művész is színpadra áll majd az A38-on az együttműködés jóvoltából.

 

Június 2-án a Zene X Szöveg különleges estjén az erdélyi 4S Street tagjaival beszélgetünk dalszövegeikről, a modern és a népi szöveghagyományok kapcsolódásáról, a rádiós sikerekről és a zenekarról általánosságban. Ismerd meg az erdélyi magyar zenei szcéna egyik legmeghatározóbb zenekarát nálunk!

Esemény: https://fb.me/e/2mN6yf2F8

  -

***

Június 3-án a Zene X Színház sorozatunk keretein belül a magyar elektronikus rock egyik legmeghatározóbb zenekarának énekesével, Fóris-Ferenczi Gáborral beszélget Hegyi Dóri (OHNODY). A beszélgetést a magyar impro színház legnívósabb társulata, a Momentán színesíti majd rögtönzött jelenetekkel.

Esemény: https://fb.me/e/4xDeCuzR2

  -

***

Különleges anya-lánya balettelőadással készül az A38 színpadára a Harangozó Gyula-díjas magyar-ukrán származású érdemes művész, Aleszja Popova és lánya Egerházi Thalia június 4-én a Zene x Mozgás estünk speciális eseményén. A performanszot egyedülálló zenei összeállás is kíséri, hiszen Kézdy Luca hegedűművész és Kisgyörgy Ilka énekes produkciója egészíti ki táncot.

Esemény: https://fb.me/e/2HYbhGa0k

  -

***

Hajógyár - A popkultúra kikötője

A Hajógyár a magyar popkultúra értékteremtő és értékálló alkotóit mutatja be. A mainstream és underground tartalmakat összefogó gyűjtőoldal videós, szöveges, és podcast formában nyújt betekintést nemzeti kultúránk értékeibe.

Idén februártól hétről hétre, minden kedden formabontó összművészeti rendezvénnyel jelentkezik a Hajógyár az A38 nagytermében. A tematikus esteken egy-egy különböző művészeti ág jelenik meg a zenével összefüggésben: az irodalom, a színház, a tánc és a vizuális művészet.

A Hajógyár x A38 sorozat fő célkitűzése, hogy elősegítse a kortárs művészek közötti együttműködést és a koprodukciók által összekapcsolja, közelebb hozza egymáshoz az egyes művészeti ágak közönségét.

Az Hajógyár x A38 eseményei elérhetők a Hajógyár Facebook-oldalán.

hajogyar.hu

Hajógyár YouTube

Hajógyár Instagram

Hajógyár Facebook