Leigazolta a Dob+Basszust a Magyar Kultúra Podcastok
2023. március 30.
Leigazolta a Dob+Basszust a Magyar Kultúra Podcastok

Budapest, 2023. március 30. – Két új formátummal jelentkezik tavasszal a Magyar Kultúra Podcastok-csatorna. A Lévai Balázs és Csorba Lóci által vezetett Dob+Basszus podcast egy speciális évaddal jelenik meg a csatornán, míg Péczeli Dóri Puzzle címmel indít új, beszélgetős podcastsorozatot.

-

„Valószínűleg még nem kell temetni azt a formátumot, amikor két ember beszélget. Ez még mindig az emberiség legfontosabb vívmánya” – ezzel a felütéssel indul a Puzzle első része, ahol Péczeli Dóri Lévai Balázst hívta játékba. A szerdánként jelentkező podcastsorozatban hazai
kiválóságaink életképeivel kirakósozik. A második epizód április 5-én érkezik, a vendég Kovács András Péter humorista lesz.

A Puzzle első epizódjának beágyazókódja:

Dob+Basszus podcast következő évada a Magyar Kultúra Podcastok-csatornán hallható. Az április elsején debütáló ’special edition’ évadban Lévai Balázs és Csorba Lóci azokat a dalokat helyezi fókuszba, amelyekről maguk az előadók sem gondolták, hogy sláger lesz, de a közönség azzá tette őket. A tízrészes sorozat az Aurevoir. zenekarral indul, de többek között a Hiperkarma, a Supernem és az Alma zenekar egy-egy koncertslágere is terítékre kerül. Játékból és vicces helyzetekből ezúttal sem lesz hiány.

A csatorna harmadik aktív formátuma, a Talpig magyar, amely vasárnaponként jelentkezik friss tartalommal. A Petőfi-emlékév hivatalos műsorában betekintünk a reformkor és a 19. század kulisszái mögé: megelevenednek a korszak emblematikus figurái, megismerjük a korabeli hétköznapokat, és ízelítőt kapunk a Kárpát-medence bicentenáriumi programjaiból. Műsorvezető: Rédl Ádám A Magyar Kultúra Podcastok-csatorna podcastjai – Puzzle, Dob+Basszus, A dal a miénk!, Egyetemes, Mi lenne, ha…, Talpig magyar, Kötve hiszem – a Spotify mellett az Apple, a Google, az Amazon, a Podcast Addict, a Deezer és a Player FM felületein is elérhetőek. A Magyar Kultúra Podcastok-csatorna a Petőfi Kulturális Ügynökség podcastprojektje.

 

Háttér

Magyar Kultúra Podcastok-csatorna
Podcastsorozatok közös kulturális értékeinkről.

-

PUZZLE – Játékos életkirakós Péczeli Dórival szerdánként.

DOB+BASSZUS – Late morning show egy dalról Lévai Balázzsal és Csorba Lócival szombatonként
(első epizód: április 1.).

TALPIG MAGYAR – ahogy a reformkor nyomot hagy. A Petőfi-emlékév hivatalos műsora vasárnaponként Rédl Ádámmal.

EGYETEMES – alapművekről felsőfokon Seres Gerdával.

A DAL A MIÉNK! – 33 dal, 33 történet a rendszerváltástól napjainkig Péczeli Dórival.

KÖTVE HISZEM – Kerekasztal-beszélgetések az ifjúsági és gyerekirodalomról Gutenbergtől Zuckerbergig Nyulász Péterrel.

MI LENNE, HA… – játék a lehetőségekkel, a kultúra.hu podcastja Seres Gerdával.