Retro menyasszonyi ruhát visel és kacsanyelvet eszik új videóklipjében az ismert magyar énekesnő
2022. június 8.
Retro menyasszonyi ruhát visel és kacsanyelvet eszik új videóklipjében az ismert magyar énekesnő

Photo: Kósz Jenő

A magyar séf, aki rövid idő alatt a hazai gasztronómia meghatározó alakjává vált, két hónap alatt teljesítette a következő két évre kitűzött céljait. Filozófiájában hangsúlyos szerepe van az abszurditásnak, saját bevallása szerint az ételeket kifordítja saját bőrökből és olyan módon használja fel őket, ahogy korábban senki. Peti mindenben a váratlan kártyák előhúzására törekszik, most épp a hazai magyar zenészgárda meghatározó alakjait hívta ki egy igazán méltó, ám annál izgalmasabb párbajra. A csapatnak alig három napja van arra, hogy képekkel, hangokkal, és szavakkal mondják el azt, amit a séf tányérján látnak.

Kósz Jenő-

A fine dining konyha gyakran tartogat meglepetéseket a kíváncsi érdeklődők számára. Az alkotótábor első estéjén a résztvevők egyebek mellett kacsanyelvet, fekete cipót, pacalos rétest és libamájas desszertet kóstolhattak. A művészek a kezdetektől fogva érzékelték a rendezvény szürrealitását, ezt szeretnék megjeleníteni a tábor alatt létrehozott alkotásukban is. A Kemény Zsófi – Szendrői Csaba írók, Jónás Vera - Petruska András zenészek, Mazzag Izabella – Szombath Máté rendezők és Bakonyi Bálint producer alkotta gárda a forgatáshoz retro menyasszonyi ruhát, portugál akcentust és művérként funkcionáló vörösbort is felhasznál – a séf pedig aggodalommal telt kíváncsisággal várja, mi sül ki belőle. 

 

A séf a táborban beszélt először nyilvánosan hamarosan megjelenő könyvéről, ami elsősorban a hazai gasztroelitnek készül, ugyanis az általa alkotott textúrák és technológiák titkait fedi fel benne.

A program támogatója a Petőfi Kulturális Ügynökség.