Rimaszombatban járt az Egy másik Róma
2022. május 25.
Rimaszombatban járt az Egy másik Róma

A társulat - a Petőfi Kulturális Ügynökség Irodalmi Karavánjának részeként - immáron a harmadik turnéállomáson játszotta el Dobri Dániel kamaraoperáját.

A rimaszombati Csillagházban, egy gyönyörű előadóteremben adták elő a darabot, ami előtt Jókai Ági és Kéringer László egy zenei-irodalmi beavatót tartott a diákoknak.

A KultúRecept csapata ezután beutazott a városba, ahol felkereste Blaha Lujza, a „nemzet csalogánya” mellszobrát. Tatai Nóra operaénekes a híres színésznőről mesélt előbb a kamerának (hiszen most is készült Útinapló), majd annak a székesfehérvári osztálykiránduláson résztvevő osztálynak is, akikkel a szobornál futottak össze. Mindig kiderül, hogy mennyire kicsi a világ... Dobri Dániel, a darab zeneszerzője ugyanis épp a székesfehérvári Alba Regia Szimfonikus Zenekar művészeti vezetője, így a gyerekeknek és tanáraiknak sem volt idegen az ő neve. Nóra végül elénekelte Blaha Lujza kedvenc dalát is, a „Cserebogár, sárga cserebogár” kezdetűt, Kiss Péter zongora- és Szűcs Péter klarinétművész pedig pezsgőt bontott, s a művésznő cipőjéből szerette volna azt meginni. A végkifejletért kattintsatok a videóra.

 

A turné következő állomása Kodály Zoltán városa: Galánta.

-

-