Útnak indul a Petőfi Adventi Karaván
2021. november 29.
Útnak indul a Petőfi Adventi Karaván

A december 22-ig tartó bő három hét során több mint 40 koncertet láthatnak az érdeklődők az ország tíz nagyvárosában. Az előadók között megtaláljuk a magyar könnyű- és világzenei élet különböző műfajaiban utazó zenészeket úgy, mint például a Kaláka, Ferenczi György és az 1ső Pesti Rackák, a Makám, Barabás Lőrinc, Váczi Eszter és a Quartet vagy éppen Szirtes Edina Mókus. A programok helyszínéül az adott város karácsonyi vására szolgál majd, ahol egészen délután 13 órától este 20 óráig lesznek láthatók a koncertek. A zenei program összeállításánál a szervezők részéről fontos szempont volt, hogy minden korosztály megtalálja a számára érdekeset, így a felnőttkoncertek mellett számos gyerekműsor is várja a családokat.

 

„Lázas szervezésen vagyunk túl, nagyon várjuk, hogy elstartoljon az első Petőfi Adventi Karaván Roadshow, amely idén tíz város adventi vásárát gazdagítja majd. Egy különleges, díszes kamionszínpad indul el a napokban, hogy körbejárja az országot, és megtöltse csodaszép magyar áhítatos zenével az emberek szívét – így karácsonyra készülődve. A karaván programjai mindenhol változnak, de egy biztos: a család összes tagja számára tartalmas élményt nyújtanak.” - mondta el Dénes Adél, a Petőfi Kulturális Ügynökség könnyűzenei igazgatója.

 

A turné egyes állomásaira egy guruló mobilszínpaddal érkeznek a produkciók. A színpad felszereltségét tekintve egyenértékű az épített színpadokkal, tartalmaz LED falakat, fény- és hangtechnikát.

 

„Hasonló karavánra tudtommal még nem volt példa itthon. A roadshow során konvojban indul a színpadkamion a zenekarokkal, majd a turné minden állomásán bemutatkozik négy-négy különböző színes produkció. A kamion tele van látványos, izgalmas, innovatív technikai megoldásokkal. A program pedig egyszerűen csak kirakatba teszi a sok csodás magyar értékteremtő kortárs produkciót – tematikailag természetesen a befelé fordulásra koncentrálva. – tette hozzá Dénes Adél.

 

Az adventi turnésorozat november 30-tól december 22-ig várja az érdeklődőket Tatabányán, Szombathelyen, Kaposváron, Nagykanizsán, Békéscsabán, Salgótarjánban, Kecskeméten, Szolnokon, Pécsen és Egerben.

Az eseményekről további információ a Hajógyár Facebook oldalán érhető el.

Részletes program: 

2021.11.30. Tatabánya

Fellépők: Baricz Gergely, Manoya, Szirtes Edina Mókus, Kaláka

 

2021.12.03. Szombathely
Fellépők: Lee Olivér duó, Kollár-Klemencz Kamara Trió, Makám, Kaláka

 

2021.12.05. Kaposvár

Fellépők: SoFeat, Baricz Gergely, Tóth Vera, Kaláka

 

2021.12.08. Nagykanizsa

Fellépők: Szirtes Edina Mókus, Veronaki gyerekkoncertje, Felevad duó - Müller Péter Sziámi és Kirschner Péter, Kaláka

 

2021.12.12. Békéscsaba

Fellépők: Másik János, Bíró Eszter adventi gyerekkoncertje, Tóth Vera, Ferenczi György és az 1ső Pesti Rackák

 

2021.12.14. Salgótarján

Fellépők: Eleven Költők Társasága, Mihályi Réka - Masni és Pocó, Kollár-Klemencz Trió, Kaláka

 

2021.12.17. Kecskemét

Fellépők: Másik János, Szalóki Ági gyerekkoncertje, Makám, Váczi Eszter és a Quartet

 

2021.12.18. Szolnok

Fellépők: Canarro, Szalóki Ági gyerekkoncertje, Barabás Lőrinc, Váczi Eszter és a Quartet

 

2021.12.20. Pécs

Fellépők: Igricek, Mihályi Réka - Masni és Pocó, Barabás Lőrinc, Váczi Eszter és a Quartet

 

2021.12.22. Eger

Fellépők: Böbe, Eleven Költők Társasága, Barabás Lőrinc, Kaláka

 

 

További információ:

sajto@petofiugynokseg.hu