Utolsó állomásához érkezett az Egy másik Róma vajdasági turnéja
2022. június 13.
Utolsó állomásához érkezett az Egy másik Róma vajdasági turnéja

A Thurzó Lajos Művészeti-Oktatási Központ színháztermében fináléhoz méltó ünnepélyes hangulatban, színházi fények között zajlott a nagy sikerű előadás. A szokásos beavató beszélgetést ez alkalommal Tatai Nóra segítségével folytatta a szerző, Dobri Dániel. Hugyik Richárd igazgató úr és Gere György, fény- és hangtechnikus a lebonyolítás minden részletében örömmel a csapat rendelkezésére állt.

A nap első felében a KultúRecept stáb Palicsra látogatott forgatni De Negri Ibolya, az Észak-Bácskai Magyar Pedagógusok Egyesületének elnökének meghívására. Az idilli természeti környezetben részesei lehettek a Gyöngyösbokréta és Durindó népművészeti eseménysorozatnak, ami annyira megihlette a csapatot, hogy saját népzenei tartalmak felvételére is időt szakítottak a díszletállítás szünetében.

-

A gasztronómia pedig összekapcsolódott a zenetörténettel, ugyanis az énekművészek és a zeneszerző megkóstolták a híres Blaha Lujza szeletet.

-

-

A KultúRecept társulat - ami egy ideig most nem játszik együtt, de közel sem bomlik fel - itt is szeretné megragadni az alkalmat, hogy elmondja, milyen fantasztikus fogadtatásra találtak mindenhol a Vajdaságban, és megköszönje az odaadó munkáját mindazoknak, akik a szervezésben és befogadásukban részt vettek. Valamint kiemelten megköszönik a Petőfi Kulturális Ügynökségnek a támogatást, aki nélkül a turné nem valósulhatott volna meg.

A társulat: Jókai Ági és Fellinger Domonkos színművészek, Tatai Nóra és Kéringer László énekművészek, Grósz Zsuzsanna zongoraművész, Szűcs Péter klarinétművész, Meister Nóra Natália operatőr és Dobri Dániel zeneszerző.

Az Útinapló itt megtekinthető: